Tom Dewettinck

Tom Dewettinck is freelance procesbegeleider en coach. Zijn zelfstandige praktijk heet De Leerpraktijk.

Mijn uitstapje in deze wereld begon op 7 januari 1972. In mijn vroege herinneringen schijnt de zon, lig ik in het gras en is mijn moeder vlakbij. Het is stil. Ik lees een stripverhaal. Studeren ging mij goed af. Vaak was het een leren uit boeken. Het ‘doen’ bleef achterwege. Ik leerde hoe een piano in elkaar steekt maar kon er niet op spelen. 

Op werkgebied vond ik moeilijk mijn draai. Ik miste warmte, menselijkheid en inspirerende gidsen. Echte leiders. Ik ben er heilig van overtuigd dat het anders kan. Dat het anders moet. Het is tijd om piano te spelen! Een mens moet datgene doen waar hij zich het meest bij voelt leven. Vandaar mijn persoonlijke missie: werken aan een meer menselijke en duurzame economie en samenleving. Dit kan maar door te blijven leren. En leren doe je best in de praktijk. Vandaar De Leerpraktijk. 

Leren is ook on-leren. Om iets radicaal nieuws te kunnen leren en echt te kunnen veranderen is het nodig om eerst naar een plek te gaan van niet-weten. Alleen zo kunnen we door “het oog van de de naald” gaan. Dit proces van loslaten en diepgaand luisteren zit in de kern van mijn filosofie en de aanpak. Mijn kernwaarden zijn liefde, natuur, eenvoud en humor.

Oh ja, de voorbije 25 jaar heb ik verschillende diploma's behaald (bio-ir, doctor in de toegepaste biologische wetenschappen, professioneel coach en mindfulness based treatment approaches) en vooral ervaring opgedaan. Ervaring als adviseur, onderzoeker, procesbegeleider en projectmanager in diverse sectoren (overheid, kmo's, academische wereld).

1-3EXPERIMENT