Nieuwsbrief voorjaar 2013

True ColoursWe geloven dat in alle mensen, teams en organisaties een inner guerillero schuilt die eigen keuzes wil maken.  In al onze projecten dagen we mensen, teams en organisaties uit om vanuit hun ‘true colours’ (talenten, voorkeuren, allergieën, aspiraties) te gaan voor wat ze écht willen. We zijn ervan overtuigd dat mensen elkaar nodig hebben om wat ze niet meer willen, te vertalen naar wat ze samen wel willen.  Geen keuzes tegen het oude maar voor een nieuwe toekomst samen.

In onze projecten en in de maatschappij valt ons steeds meer op hoe individuen, groepen en organisaties hun creatieve krachten bundelen om te stoppen met klagen en creatief samen toewerken naar de realiteit waar ze wél in willen leven. Geïnspireerd door deze voorbeelden en ervaringen hebben wij een nieuwe veranderaanpak uitgewerkt.  Geen bottom up of top down aanpak, maar een aanpak waarbij nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd van binnenuit.
We maken heel concreet welke nieuwe praktijken ze willen creëren, hoe zij zich dan zouden gedragen, en dagen hen uit om een aantal van deze dingen nu al te doen. Geen grote blueprints of grote actieplannen, maar kleine acties die bestaande (verwachtings)patronen verrassend doorbreken. Kleine dingen die de medewerker, het team, de leidinggevende anders kan doen in zijn dagelijkse praktijk. Je vindt hier een aantal voorbeelden van deze kleine acties met grote gevolgen

We hanteren deze aanpak in al onze trajecten. Organisatieveranderingstrajecten zetten we steeds participatief en actiegericht op. Teambegeleidingstrajecten bestaan uit een beperkt aantal interventies die het team op het spoor zetten van kleine stappen die ze vanaf morgen kunnen nemen. In trainings- en coachingstrajecten dagen we de deelnemers uit om nieuwe dingen uit te proberen, eerder dan te verzanden in analyses waarom dingen soms zo moeilijk zijn. In HR-trajecten ontwerpen we instrumenten en systemen die de medewerkers en leidinggevenden maximaal kunnen aanpassen aan hun eigen noden.

WEDSTRIJD: Ben je geïnspireerd door deze aanpak? Doe dan mee aan onze wedstrijd en win een inspirerend boek! Wij zijn op zoek naar jouw voorbeelden van kleine acties die grote veranderingen teweeg hebben gebracht (of zouden kunnen brengen) in jouw organisatie! De 3 meest inspirerende voorbeelden belonen we met één van volgende boeken: The Tipping Point, How little things can make a big difference (Malcolm Gladwell), Switch, How to Change things when Change is hard (Dan Heath), of Co-creatief leiderschap - Mierenspel (Yves Larock & Sven De Weerdt). Boeken die handvaten bieden om effectief over te gaan tot kleine acties in grote veranderingstrajecten.Binnenkort:
Kom zeker naar de de VOV Beurs (dé beurs voor leren en ontwikkelen) op 28 november en maak nader kennis met Guerilla Goodness op onze infostand en tijdens onze workshop.

True Colours organiseert van 4 tot 7 februari de 3de Academic Leadership Journey, een uniek leiderschapsprogramma voor academische leiders (professoren en permanent research staff).  Meer info op www.sciencethrucolours.be.

Registreer hier om in de toekomst automatisch onze nieuwsbrief te ontvangen.

1-3FAITH