Els Vanparys

Els Vanparys is freelance consultant bij True Colours. Na 20 jaar van leidinggevende functies in de privésector ben ik een nieuwe weg ingeslagen als zelfstandig management consultant, (verander)coach en interim manager.

Ik studeerde in 1997 af als historicus en kwam per toeval in de bank- en verzekeringswereld terecht. Ik werkte steeds heel dicht bij de core business. Ik bouwde met passie verschillende nieuwe afdelingen uit, begeleidde of implementeerde veranderingstrajecten, dacht mee na over de toekomstige strategie en stond in voor de dagdagelijkse (bege)leiding van mensen en teams. Leidinggeven groeide voor mij uit van een job van coördineren, organiseren en structureren naar motiveren, “goesting” geven, uitdagen, talenten ontwikkelen en coachen.

Vanuit mijn passie en ervaring begeleid ik vandaag teams en bedrijven bij: het uittekenen van de strategie en het DNA van een onderneming, het structureren en samenstellen van teams, het uittekenen van rollen en samenwerkingsmodellen, het coachen van de leidinggevende(n) en medewerkers in diverse leiderschapsrollen en -aspecten,. Ik geloof in de kracht van talentmanagement, co-creatie, zelfleiderschap, zelforganiserende teams, open communicatie, ecosystemen en de positieve wederzijdse beïnvloeding van menselijke factoren en de digitale wereld. De uitdagingen voor de toekomst liggen o.a. in digitalisering, gig-economy, sharing economy, work-life balance en mobiliteit die andere samenwerkingsvormen zullen vereisen. Mijn ambitie is zoveel mogelijk mensen goesting in “werken” geven.

 “Leadership is about one life influencing another and giving roots & wings at the same time

1-3EXPERIMENT