Blogs

afbeelding van herwig

Brexit Satir(e)

Het hele Brexit ding is een interessant voorval om door de bril van verandering te kijken.  We gebruiken in onze praktijk vaak het SATIR change model. Een verandering bestaat uit 5 te onderscheiden fasen:

afbeelding van truecolours

complimentendag: geef een compliment dat werkt!

Carol Dweck breekt in haar boek 'Mindset' een lans om meer inspanningscomplimenten te geven in plaats eigenschapscomplimenten.  Zeg dus niet: je bent toch echt slim-creatief-efficiënt, maar zeg 'ik ben onder de indruk van de manier waarop je dit aanpakt'

De eerste soort complimenten leiden naar een fixed mindset: ik ben slim, creatief, efficiënt - een vaststaand beeld over zichzelf dat telkens bevestigd wordt. Negatieve feedback of tegenslag is dan een aanval op het beeld dat mensen hebben over zichzelf en ondermjint het zelfbeeld en zelfvertrouwen.

afbeelding van truecolours

Rapporteurs over de beloftes van onze regering

Deze morgen interviewde radio1 de Rapporteurs over hun 'rapport' van de realisaties van de regering Di Rupo. Goed nieuws: 70 van 346 beloften zijn al ingevuld en andere beloften zitten in de pipeline.  Dit was echter buiten de interviewer en de geinterviewde gerekend: "het is pover", "nog maar 70", "zijn er specifieke oorzaken waarom die beloftes niet gerealiseerd zijn" ?  En er is maar 1 jaar meer tegen de volgende verkiezing, "de-moeder-aller-verkiezingen".

Subscribe to RSS-blogs